Veistoksen tekemiseen tarvitset ankkurin, tukirakenteen, johtoja, putkia tai mitä tahansa muuta materiaalia “luiden” luomiseksi. Kun olet valmis ankkurin kanssa, kääri se sanomalehteen tai teippiin. Peitä seuraavaksi ankkuri teipillä tai sanomalehdellä. Aseta ensin suuremmat palat, sitten pienemmät ja siirry yksityiskohtaisemmista suurempiin. Savi, vaha tai pahvi ovat kaikki vaihtoehtoja. Lisää veistokseesi ja tekstuuriisi yksityiskohtia. Jatka lukemista oppiaksesi, kuinka voit maalata tai parantaa veistoksiasi.
Veistoksia on monenlaisia. Ne voidaan kuitenkin jakaa kahteen ryhmään: additiivinen veistos, jossa materiaalia lisätään pääasiassa muodon luomiseksi (savivaha, pahvi ja paperimassa). Pienempi veistos ottaa materiaalin järjestyksessä halutun muodon luomiseksi (kivet, puu, jää jne.). Tämä opetusohjelma opettaa sinua käyttämään molempia lomakkeita. Vaihe 1 on helppo!
Vaihe
Menetelmä 1/2: Lisäveistos
1 Piirrä veistos. Piirrä ensin veistos. Tämän ei tarvitse olla hienoa, mutta se auttaa sinua näkemään, missä muodot leikkaavat ja mihin ne menevät. Voit piirtää veistoksen monesta näkökulmasta. Alueille, joissa on paljon yksityiskohtia, voit piirtää luonnoksen.
2 Tee pohja. On hyvä idea, jos veistoksellasi on alusta, josta voit aloittaa ja rakentaa veistoksen sitten. Jos maata ei rakenneta ensin, se on vähemmän tukeva. Pohja voidaan valmistaa mistä tahansa valitsemastasi materiaalista, mukaan lukien metallista, savesta, kivestä tai muista metalleista.
3 Tee ankkuri. “armatuuri” viittaa kuvanveistäjän sanan “tukirakenne” käyttöön. Se toimii veistosi tukirakenteena. Se auttaa estämään palasten rikkoutumisen. Vaikka kaikki veistokset eivät vaadi ankkureita, se on välttämätöntä osille, kuten käsivarsille ja jaloille, jotka liikkuvat pois kehosta.
Voit valmistaa aluetyyppejä mistä tahansa haluamastasi materiaalista, mukaan lukien putket, PVC-putket, ohuet mittalangat tai tikut, tapit, tikut, tapit tai mistä tahansa muusta materiaalista.
Aloita “selkärangalla” ja luo sitten oksia “raajoillesi”. Ankkuri voidaan tehdä suunnitteluluonnolla, erityisesti mitoitettuna.
Ennen kuin jatkat, kiinnitä ankkuri pohjaan tai tukiasemaan.

4 Täytä lomake. Veistoksessa käytetyistä materiaaleista riippuen saatat joutua tekemään pohjakerroksen eri materiaalista. Tämä on erityisen yleistä polymeerisavisavella tehdyssä kuvanveistossa. Harkitse pohjakerroksen käyttöä materiaalikustannusten ja painon vähentämiseksi.
Sanomalehti, tina- tai alumiinifolio, maalarinteippi, tina tai tina ja pahvi ovat suosituimpia materiaaleja.
Tämä täytemateriaali voidaan liimata tai teipata ankkuriin. Sinun tarvitsee vain muodostaa veistoksen perusmuodot. Haluat, että sinulla on tarpeeksi kangasta lopullisen kuvanveistomateriaalisi luomiseen.
5 Vaihda suurista lomakkeista pieniin. Lisää kuvanveistomateriaalia. Aloita jakamalla merkittävimmät palat (“suuret lihasryhmät”) pienimpiin (“pieniin lihasryhmiin”). Aloita tärkeistä yksityiskohdista ja siirry pienempiin. Vie ja lisää materiaalia niin paljon kuin mahdollista. Kangasta kannattaa kuitenkin ottaa vain vähän.
6 Lisää tietoja. Aloita sekoittaminen, muotoilu ja hienojen yksityiskohtien luominen. Nämä ovat hiusten, silmien, lihasten tai sormien käyrät ja ääriviivat. Voit muotoilla sitä yksityiskohtaisesti, kunnes se näyttää valmiilta.
7 Lisää tekstuureja. Lisää tekstuureja veistokseesi. Tämä on varsinaisen kuvanveiston viimeinen vaihe. Voit lisätä veistokseesi tekstuureja saadaksesi realistisemman ilmeen. Tämä on kuitenkin valinnaista, jos haluat eri tyylin. Voit luoda tekstuuria kuvanveistotyökaluilla tai tehdä omia kotitaloustyökaluilla.
Yleinen nyrkkisääntö oikeilla työkaluilla lävistyksessä on, että mitä pienempi kärki, sitä paremmin työkalu luo yksityiskohtia. Kaikkia teriä ja silmukkatyökaluja voidaan käyttää saven kaapimiseen.
Voit tehdä työkalusi foliopalloista, mustapippurista, hammastikuista ja kaulakoruketjuista.
8 Tee veistoksesta kauniimpi. Materiaalista riippuen saatat joutua leipomaan tai kuivaamaan veistos. Noudata valmistajan ohjeita.
9 Maalaa veistos. Voit maalata tai värittää veistosi paistamisen jälkeen. Materiaalista riippuen saatat tarvita erikoismaaleja. Esimerkiksi polymeerisaven maalaus vaatii mallimaalin.
10 Sekoita materiaalia. Median sekoittaminen voi lisätä veistokseesi mielenkiintoa. Sekoittamalla materiaalia voit antaa veistokselle luonnollisemman ilmeen tai luoda jännittäviä tekstuuria ja värejä. Harkitse oikean kankaan käyttämistä vaatteisiin tai tekohiuksiin korvaamaan hiusten kuvanveisto.
Menetelmä 2/2: Pienennysveistos
- Piirrä veistos. Tee nopea luonnos veistoksesta käyttämällä savea, vahaa tai muuta välinettä. Tätä kutsutaan “luonnokseksi”. Sitä käytetään materiaalin mittaamiseen ja kiven tai muun kuvanveistomateriaalin kaivertamiseen.
- Leikkaa perusmuoto. Ota veistoksen mitat ja merkitse paikka, jossa kivi tai puu on leikattava. Jos veistosi on 36 cm (35,6 cm), voit leikata mitä tahansa materiaalia, jonka pituus on yli 38 cm (38,1 cm). Salli liikkuminen, mutta pidä veistoksen perusmuoto mielessä.
- Käytä osoitinlaitetta. Mittaa “veistoksen luonnos” osoittimella tai muulla mittauslaitteella ja määritä sitten kivellesi tai puulle tarkat paikat.
- Kaivertaa yksityiskohdat. Varmista, että sinulla on oikeat työkalut materiaalin käsittelyyn.
- Kiillota veistos. Käytä hitaampaa, hienompaa hiekkapaperia hioaksesi veistos, kunnes se on mahdollisimman tasainen ja tasainen.
- Valmistettu! Olet nyt valmis nauttimaan veistoksesta!
Vinkkejä
Et tarvitse sormenjälkiä, tai jos ihossasi on kolhu, voit lisätä vettä sen tasoittamiseksi.
Ulkopuolisten romujen käyttäminen ei ole hyvä idea, jos haluat näyttää veistosi ulkona.
Varoitukset
Ole varovainen projektissasi käyttämiesi työkalujen kanssa.
Tiedetään, että monet materiaalit voivat tuottaa myrkyllisiä tai haitallisia jäämiä. Ole varovainen.
Olennaisia asioita
Savi, savi, pahvi, tina, kivi tai mikä tahansa muu veistosmateriaali
Veistosmateriaalia varten on käytettävissä työkaluja
Luonnossuunnitelma tai luonnosten lukumäärä